Downloaden opdrachten creatief vermogen

Voordat je het instrument creatief vermogen laat maken, is het belangrijk dat er in de lessen voldoende beroep gedaan wordt op de creativiteit van de leerlingen. Hiervoor kun je natuurlijk je eigen lessen gebruiken. Daarnaast kun je gebruikmaken van de opdrachten van het IEP LVS. Deze opdrachten lokken alle aspecten uit die gemeten worden in het instrument creatief vermogen.

Je vindt de voorbereidende opdrachten voor creatief vermogen in het LVS. Via ‘Menu’ en ‘Toetsen’ klik je op ‘Creatief Vermogen’. Hier kun je de voorbereidende opdrachten downloaden door op ‘Toets downloaden’ te klikken. Iedere opdracht bevat ook een handleiding voor de leerkracht.

De meeste opdrachten maken de leerlingen in (kleine) groepjes. Een enkele opdracht maken leerlingen individueel of in tweetallen. Bij de drie opdrachten voor groep 7 en 8 hoort ook een werkvorm- en toollegenda. Hierin vind je verschillende werkvormen en ideeën om de opdracht vorm te geven en de uitkomsten van de opdracht met elkaar in de klas te delen. De werkvorm- en toollegenda download je automatisch als je de opdrachten downloadt.