Pré-advies of schooladvies invullen op de talentenkaart

Wil je het pré-advies voor groep 7 en/of het schooladvies voor groep 8 invullen op de talentenkaart? Volg dan onderstaand stappenplan.

Stap 1

Om een pré-advies of schooladvies op te stellen voor op de talentenkaart, klik je rechtsboven op ‘Menu’. Klik vervolgens op ‘Mijn groep’.

Stap 2

Klik op de naam van de leerling voor wie je een advies op wilt stellen. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Advies’.

Stap 3

Klik op ‘Kies schoolniveau’ om het schoolniveau dat je adviseert te selecteren. Het advies dat is voorgesteld op basis van de basistoetsen taal en rekenen uit het LVS is groen weergeven. Selecteer het schoolniveau dat jij als pré-advies of schooladvies aan de leerling wilt geven.

Stap 4

Voer in het invoerveld onder ‘Toelichting’ een persoonlijke toelichting op het pré-advies of het schooladvies voor de leerling in. De tekst die je invoert, wordt automatisch opgeslagen.

Stap 5

Naast een persoonlijke toelichting op het gegeven schooladvies kun je het advies ook verder onderbouwen door een toelichting voor hoofd, hart en handen te geven. Je kunt hiervoor gebruik maken van de kernwoorden die je op het resultatenoverzicht van de leerling bij hoofd, hart en handen ziet staan. Bij het schrijven van de toelichting zie je onderaan een balk die volloopt naarmate je meer tekens gebruikt. De balk geeft aan hoeveel schrijfruimte er nog beschikbaar is op de talentenkaart.

Hulpvraag
Vind je het lastig om bij een onderdeel een toelichting te schrijven? Als je op de groene knoppen klikt komt er een hulpvraag tevoorschijn.

Toetsresultaten inzien
Vind je het handig om bij het schrijven van de toelichting de toetsresultaten er weer even bij te pakken? Klik dan op de knoppen achter ‘Toetsen’.