Toetsen oormerken in de TOA

Wil je toetsen oormerken als nulmeting, voortgang of oefenexamen? Volg dan onderstaand stappenplan.

Stap 1 - Toets opzoeken

Om een toets te oormerken, ga je naar het tabblad ‘Toetsbeheer' => beheer. Klik in het overzicht op de gewenste toets. Je kunt de selectiefilters gebruiken om specifieke toetsen op te zoeken.


Stap 2 - Toets oormerken

Door op een specifieke toets te klikken, kun je aangeven voor welk(e) leerweg, leerjaar, afnamemoment, domein en/of crebonummer je de toets gepland hebt. Onder ‘Toetsbeheer’ zie je vervolgens de oormerken achter de toetsen staan. Na het oormerken van de toetsen kunnen de onderste selectiefilters gebruikt worden om bij het klaarzetten van de toetsen te filteren op deze specifieke kenmerken.


Je kan op elk gewenst moment het oormerk verwijderen, dan wel aanpassen.


Het is ook mogelijk om in één keer (voor meerdere toetsen) het hele toets- en examenplan door te voeren in de TOA. Ga hiervoor naar toetsplan en examenplan automatisch importeren.

Stap 3 - Toets klaarzetten en beveiligen

Een toets die geoormerkt is als examen kan niet meer door docenten klaargezet worden. Toetsen die geoormerkt zijn als examentoets kunnen alleen worden klaargezet vanuit de rol van examenbureau. Je kunt examentoetsen nog extra beveiligen met een startcode in de vorm van een wachtwoord. Lees hier meer over bij examentoetsen beveiligen met een startcode.