3.3 Toetsen klaarzetten

Om toetsen klaar te zetten voor de leerlingen, ga je naar ‘Menu’, ‘Groepsoverzicht’, 'Toetsen klaarzetten voor groep’. 

Kies de vaardigheid waarvan je een toets wilt klaarzetten. Klik daarna op 'Volgende stap'.

In de blauwe kolom zie je de aanbevolen toets. Dit is de toets die het meest passend is voor de groep, op basis van het leerjaar waarin de leerlingen zich bevinden. 

Hier zie je het laatst behaalde resultaat. Op basis van deze resultaten kun je bepalen welke volgende toets je klaar wilt zetten. Het kan natuurlijk zijn dat een niveau hoger of een niveau lager geschikter is voor de leerling. Kies een toets die aansluit bij het niveau van de leerling zodat je de meeste informatie uit de toetsresultaten kunt halen.
In onderstaand voorbeeld zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om voor Julian een toets van een niveau lager in te zetten, omdat hij het 1F niveau nog niet beheerst.

Het kan ook zo zijn dat een leerling een andere toets dan deze drie zou moeten maken. Via de knop ‘Meer…’ vind je alle andere toetsen van deze vaardigheid. Je kunt bepalen welke toets het meest passend is. 

Als je voor alle leerlingen die een toets van deze vaardigheid gaan maken de toets klaar hebt staan, klik dan op ‘Volgende stap’ om verder te gaan. 

Je ziet nu voor welke leerlingen je wel/geen toets klaar hebt staan. Als je toch nog een extra toets klaar wilt zetten van deze vaardigheid, klik dan op ‘Selecteer toetsen’ om terug te gaan naar het vorige overzicht. Klik op ‘Bevestigen’ als je alle toetsen klaar hebt staan.

In het tabblad ‘Status’ in het groepsoverzicht zie je nu dat je de toetsen klaar hebt staan; een wit bolletje met een blauw randje.

Je kunt de toets weer intrekken door op het bolletje te klikken en vervolgens op de knop 'Intrekken'.

Als je een toets hebt klaargezet, ziet de leerling dit binnen enkele minuten in zijn eigen IEP omgeving.