3.6 Hulpmiddelen en materialen

Audio-ondersteuning aanzetten
Voor alle toetsen en instrumenten in het IEP LVS staat de audio-ondersteuning standaard aan, behalve voor lezen. Als leerkracht kun je ervoor kiezen om een leerling audio-ondersteuning te geven, omdat deze leerling een speciale onderwijsbehoefte heeft. Dit kun je beslissen in overleg met de leerling en ouders. Op het moment dat jullie de keuze maken om de leerling audio-ondersteuning te geven, moet de schoolbeheerder dit instellen

Benodigdheden digitale toets
Onder Stap 2. Toetsen vind je in het schema welke benodigdheden je nodig hebt. Deze informatie staat ook in het IEP LVS in de toetsinformatie van de betreffende toets.

Voor de digitale toetsen heb je een vaste computer, laptop of tablet met een internetbrowser nodig om de toetsen af te nemen. Afhankelijk van het aantal leerlingen dat je tegelijk wil toetsen, bekijk je hoeveel devices je nodig hebt. Naast een device heb je voor sommige toetsen bijvoorbeeld een koptelefoon of een rekenmachine nodig.

Benodigdheden papieren toets Taalverzorging onderbouw
De toets Taalverzorging in leerjaar 3 t/m 5 kan ook op papier afgenomen worden. Voor de papieren toets moet je verschillende materialen printen, deze vind je bij ‘Downloads’ van de betreffende toets. 

Teksten printen leestoets
Voor de toetsen Lezen vind je de papieren versies van de teksten onder 'Downloads'. Je kunt de teksten hier downloaden en printen zodat de leerlingen van papier kunnen lezen en in de tekst kunnen markeren en strepen.