1.1 Schoolbeheerder

Bij aanmelding voor het IEP LVS is er een account voor de schoolbeheerder aangevraagd. De schoolbeheerder beheert de accounts van de leerkrachten en zorgt voor de koppeling met Basispoort. De schoolbeheerder doorloopt de eerste stappen.

Account activeren
Je ontvangt van ons een mail (zie hieronder) voor het activeren van je beheerdersaccount. Klik op de link om je account te activeren en een wachtwoord aan te maken.

Wachtwoord vergeten
Het kan natuurlijk gebeuren dat je je wachtwoord vergeten bent of dat de link niet meer werkt. Klik dan op onderstaande knop. Vul je e-mailadres in, dan ontvang je een nieuwe activatiemail om een wachtwoord aan te maken.

Koppeling met Basispoort – Leerlingen importeren in het LVS
Als schoolbeheerder ben je verantwoordelijk voor de koppeling met Basispoort. Log in bij Basispoort met je account. Klik op Beheer en daarna op Uitgeverijen. 

Zet een vinkje bij IEP, om de IEP toestemming te geven voor het uitwisselen van de leerlinggegevens. Klik daarna op ‘Sla uitgeverijen op’.

Voorkom inloggen vanuit huis
Het is voor leerlingen niet meer mogelijk om vanuit huis in te loggen. Dit zodat leerlingen niet thuis verder kunnen werken aan het IEP LVS. Om goed gebruik te kunnen maken van het IEP LVS op school is het belangrijk dat in Basispoort de IP adressen worden toegevoegd van de locaties waarop jullie toetsen. Kijk hier hoe je in Basispoort een IP-adres toevoegt.

Leerkrachten toevoegen
Log in als schoolbeheerder via ieplvs.nl. Je komt eerst in het gebruikersscherm; je komt hier ook via ‘Menu’, ‘Gebruikers’. In dit scherm kun je leerkrachten aanmaken. Klik op ‘Gebruiker toevoegen’.

Vul de gegevens van de leerkracht(en) in.

Je kunt de gegevens opslaan, of opslaan en direct nog een leerkracht toevoegen. Je kunt later altijd nog extra leerkrachten toevoegen. Je hoeft niet aan te geven voor welke groep de leerkracht staat, de leerkrachten kunnen de resultaten van alle groepen zien. Bij de volgende stap (Leerkrachtaccount bewerken) kun je een voorkeursgroep instellen.

Leerkrachtaccount bewerken en voorkeursgroep instellen
Als schoolbeheerder kun je altijd een leerkrachtaccount bewerken. Klik hiervoor op ‘Bekijk’, achter de leerkracht (zie hieronder).

Klik daarna op 'Bewerken', om bijvoorbeeld het e-mailadres of de naam te veranderen.

De status staat standaard op ‘Actief’. Je kunt de leerkracht hier ook op inactief zetten, door voor ‘Gearchiveerd’ te kiezen.

Je kunt hier ook een voorkeursgroep instellen voor de leerkracht (optioneel).

Klik op 'Opslaan', zodat de gegevens bewaard blijven. 

Wisselen tussen beheerportaal en schoolportaal
Als schoolbeheerder kun je ook de leerkrachtomgeving zien. Ga via 'Menu' naar 'Leerkrachtportaal'. 

Vanuit het leerkrachtportaal kun je ook weer terug naar het beheerportaal.


Audio-ondersteuning klaarzetten
Sommige leerlingen hebben behoefte aan audio-ondersteuning (verklanking). Bij alle vaardigheden staat de audio-ondersteuning automatisch aan, behalve bij het onderdeel 'Lezen'. De audio-ondersteuning kun je als schoolbeheerder klaarzetten voor de leerlingen die daar behoefte aan hebben. Klik hier om te lezen hoe je de audio-ondersteuning klaarzet.