3.4 Hulpmiddelen en materialen

Benodigdheden digitale toetsen
Bij ‘Stap 2. Toetsen’ vind je welke benodigdheden je nodig hebt. Ook via ‘Menu’, ‘Toetsinformatie’ in het IEP LVS vind je welke hulpmiddelen en materialen je nodig hebt voor de toetsen (zie Stap 2).

Voor de digitale toetsen heb je een vaste computer, laptop of tablet met een internetbrowser nodig om de toetsen af te nemen. Afhankelijk van het aantal leerlingen dat je tegelijk wil toetsen, bekijk je hoeveel devices je nodig hebt. Naast een device heb je voor sommige toetsen bijvoorbeeld een koptelefoon of een rekenmachine nodig. 

Audio-ondersteuning aanzetten
Voor alle toetsen en instrumenten in het IEP LVS staat de audio-ondersteuning standaard aan, behalve voor lezen. Als leerkracht kun je ervoor kiezen om een leerling audio-ondersteuning te geven, omdat deze leerling een speciale onderwijsbehoefte heeft. Dit kun je beslissen in overleg met de leerling en ouders. Op het moment dat jullie de keuze maken om de leerling audio-ondersteuning te geven, moet de schoolbeheerder dit instellen

Als schoolbeheerder klik je in het beheerportaal op 'Menu' en dan op 'Leerlingen'. 

Klik bij de leerling die de audio-ondersteuning krijgt, op 'Bekijk'.

Klik hier op 'Bewerken'. 


'Recht op verklanking' staat standaard op 'Nee', maar door op het pijltje te klikken kun je dit veld op 'Ja' zetten. Klik daarna op 'Opslaan'. Daarna zal de leerling ook audio-ondersteuning kunnen gebruiken bij lezen. 

Teksten printen
Voor de toetsen Lezen, vind je ook downloadversies van de teksten. Je kunt de teksten hier downloaden en printen zodat de leerlingen van papier kunnen lezen en in de tekst kunnen markeren en strepen.

Benodigdheden papieren toetsen
Bij ‘Stap 2. Toetsen’ vind je welke benodigdheden je nodig hebt. Ook via ‘Menu’ > ‘Toetsinformatie’ in het IEP LVS vind je welke hulpmiddelen en materialen je nodig hebt voor de toetsen (zie Stap 2). Let op: voor een papieren toets moet je altijd verschillende materialen printen. Deze materialen vind je bij ‘Downloads’. 

​​​​​​​