Afnamestatistieken genereren in het Toetsplatform Taal

Binnen het Toetsplatform Taal is het mogelijk om statistieken op te vragen van de toetsafnames in het Toetsplatform Taal. Met deze statistieken kunt u op gedetailleerd niveau de scores op de verschillende toetsonderdelen van cursisten in een groep, binnen een instelling of van alle Toetsplatform Taal-gebruikers vergelijken en analyseren. Uiteraard is het belangrijk om deze gegevens met voorzichtigheid te interpreteren. Wilt u persoonlijk advies over het interpreteren van de afnamestatistieken, neem dan contact op met uw contactpersoon van het Toetsplatform Taal bij Bureau ICE.

Volg voor het opvragen van afnamestatistieken in het Toetsplatform Taal onderstaand stappenplan.

Stap 1

Ga naar het tabblad Toetsen=>Analyse en klik op ‘Afnamestatistieken’.

Stap 2

U kunt de afnamestatistieken opvragen voor globaal, per instelling of per afdeling. Selecteer de gewenste optie.

Stap 3

U kunt nu filteren op toets, toetspakket, vaardigheid, crebonummer, niveau en leerjaar. Ook kun u de periode invullen waarvoor u de afnamestatistieken wilt opvragen.

Stap 4

Kies tot slot op welke manier de afnamestatistieken gegroepeerd moeten worden. U kunt hierbij groeperen op vaardigheid, niveau en leerjaar, crebonummer, sector, groep en vooropleiding. Selecteer de gewenste groepering en klik op ‘Genereer rapport’. De afnamestatistieken worden nu gegenereerd.