Handmatig gebruikers op inactief zetten of archiveren in het Toetsplatform Taal


Het kan voorkomen dat u gebruikers wilt verwijderen uit het Toetsplatform Taal. U kunt gebruikers niet verwijderen, maar u kunt de status van gebruikers wel op inactief zetten of gebruikers archiveren. U kunt dit eenvoudig doorvoeren in het Toetsplatform Taal met behulp van een CSV-bestand (zie gebruikers op inactief zetten of archiveren via CSV-bestand). Is het belangrijk om de status van een gebruiker snel op inactief te zetten of de gebruiker te archiveren, dan kunt u dit ook handmatig in het Toetsplatform Taal doen.

Navigeer hiervoor naar het tabblad ‘Gebruikers=>Gebruikers’ in het Toetsplatform Taal en zoek de desbetreffende cursist op. U kunt eventueel gebruikmaken van de zoekfilter om een gebruiker snel te vinden. Selecteer het vakje voor de gebruikersnaam van de cursist. Klik op ‘Acties’en klik op ‘Verander status’. Kies de gewenste status en klik op ‘Verander status’.

Indien nodig, kunt u het op inactief zetten of archiveren van een gebruiker altijd weer ongedaan maken (zie ook handmatig inactieve of gearchiveerde gebruikers weer actief maken in het Toetsplatform Taal).