Handmatig nieuwe gebruikers toevoegen in het Toetsplatform Taal

U kunt nieuwe gebruikers eenvoudig importeren via een CSV-bestand (zie ook nieuwe gebruikers toevoegen via CSV-bestand). Wilt u één of enkele gebruikers toevoegen in het Toetsplatform Taal, dan kunt u dit ook handmatig in het Toetsplatform Taal doen. Bij het invoeren van een gebruiker in het Toetsplatform Taal is het belangrijk om u af te vragen welke rechten de gebruiker nodig heeft. Op basis daarvan kunt u bepalen welke rol aan de gebruiker moet worden toegekend. Gebruikersrollen kunnen alleen worden aangemaakt door een beheerdersrol (zie ook rechten per gebruikersrol).

Om iemand handmatig toegang te geven tot het Toetsplatform Taal, bijvoorbeeld als docent of kandidaat, moet u een nieuwe gebruiker aanmaken in het Toetsplatform Taal. Volg hiervoor onderstaand stappenplan.

Stap 1

Ga naar het tabblad ‘Gebruikers=>Gebruikers’ in het Toetsplatform Taal. U ziet dan een overzicht van de gebruikers.

Klik op de knop ‘Voeg gebruiker toe’.

Stap 2

Vul de velden in het venster in. Voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker moet u minimaal de gebruikersnaam, afdeling en rol van de nieuwe gebruiker invullen. Klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Nadat u de nieuwe gebruiker hebt aangemaakt, ontvangt u een wachtwoord voor de gebruiker. U kunt dit wachtwoord eventueel later wijzigen (zie ook handmatig nieuwe wachtwoorden aanmaken in het Toetsplatform Taal). De gebruiker kan vervolgens inloggen met zijn gebruikersnaam, wachtwoord en instellingscode. De instellingscode is voor de gehele instelling hetzelfde.