CSV-bestand handmatig importeren in het Toetsplatform Taal

Bij het importeren van grote groepen gebruikers is het verstandig om te kiezen voor automatisch importeren. Ga voor meer informatie hierover naar CSV-bestand automatisch importeren in het Toetsplatform Taal. Bij kleinere groepen of specifieke acties kan het soms handig zijn om de gebruikersgegevens handmatig te importeren. Bij handmatig importeren neemt u de gegevens uit het CSV-bestand over in het invoerformaat van het Toetsplatform Taal. Volg hiervoor onderstaand stappenplan.

Stap 1

Open het CSV-bestand in Kladblok of TextPad. Om het CSV-bestand te kunnen vinden moet de optie ‘Alle bestanden’ aanstaan.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe het CSV-bestand eruit ziet in Kladblok of TextPad. Elke regel bevat de gegevens van een specifieke gebruiker. Deze gegevens hebt u nodig bij het handmatig exporteren. Sluit het bestand dus niet af.

Stap 2

Ga naar het tabblad ‘Gebruikers>Importeer’ in het Toetsplatform Taal en ga naar ‘Handmatig importeren'. Kopieer de eerste regel met de importeerlabels uit het CSV-bestand in Kladblok of TextPad en plak deze in het veld ‘Invoerformaat’. Kopieer de daarop volgende regels uit het CSV-bestand en plak deze in het tekstvak onder ‘Importeer’ in het Toetsplatform Taal. Net zoals in het CSV-bestand staat in het tekstvak in het Toetsplatform Taal dan elke gebruiker op een nieuwe regel. Selecteer vervolgens de rol die de gebruikers die u importeert moeten krijgen in het Toetsplatform Taal, bijvoorbeeld kandidaat of beoordelaar, en klik op ‘Importeer’. Het bestand wordt nu op de achtergrond geïmporteerd. U ontvangt een bericht wanneer de import is voltooid.

​​​​​​​