Verkeerde toets staat klaar

  • Overal waar ‘toetsen’ staat, kan ook ‘examens’ gelezen worden

Het kan voorkomen dat een verkeerde toets is klaargezet voor een student. Voor toetsen die digitaal worden afgenomen geldt dat een verkeerd klaargezette toets verwijderd kan worden zolang deze nog niet is gestart in de toetsspeler. Voor toetsen die op papier worden afgenomen geldt dat de toets kan worden verwijderd zolang het materiaal (het toetsboekje) nog niet is geopend. Voor zowel de toetsen die digitaal worden afgenomen als de toetsen die op papier worden afgenomen is hieronder beschreven hoe je de toets kunt verwijderen. Lukt het niet om de toets te verwijderen, neem dan contact op met de Klantenservice via 088 556 9800.

Digitale afname

Een verkeerd klaargezette digitale toets kan worden verwijderd zolang deze nog niet is gestart in de toetsspeler. Navigeer naar het tabblad Toetsen => Vrijgeven en open het tabblad ‘Op groepsniveau’ of ‘Op gebruikersniveau’ afhankelijk van het niveau waarop de verkeerde toets is klaargezet. Zoek de betreffende toets op en vink deze aan. Kies vervolgens bij de knop acties voor verwijderen. Vervolgens kan de juiste toets klaargezet worden (zie toetsen klaarzetten).

Papieren afname

Een verkeerd klaargezette papieren toets kan worden verwijderd zolang het materiaal (het toetsboekje) nog niet is geopend. Onder het tabblad Toetsen => Vrijgeven => Papieren toetsen zie je de toets en het bijbehorende materiaal. Klik op de knop ‘Verwijderen’ om de toets te verwijderen. Vervolgens kan de juiste toets klaargezet worden (zie toetsen klaarzetten).