Afname

De omstandigheden tijdens een toetsafname moeten optimaal zijn: dat komt de prestaties van je leerlingen ten goede. Bij een toetsafname komt meer kijken dan enkel een lokaal vastleggen in het rooster. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor voldoende plekken, kladpapier en headsets, maar ook aan rust in de aangrenzende lokalen. Naast de optimalisering van de omstandigheden draait het vooral ook om de gelijkheid van de omstandigheden, zodat iedere leerling een gelijke kans krijgt om zijn vaardigheden te laten zien. Meer informatie over de afnamespecificaties per toets, zoals de toetstijd en toegestane hulpmiddelen, vind je bij toetsen in JIJ! LVS.

Om een optimale en gelijke toetsafname te realiseren, is het van belang dat je de toetsafname goed en tijdig voorbereidt. Daarbij is het belangrijk dat je weet waar je rekening mee kunt houden bij de afname van een toets, hoe je dat doet en vooral ook wat je moet doen als er toch iets misgaat. Ga naar afnamecondities voor tips bij de toetsafname.

Na een optimale voorbereiding kan de toets dan ook echt worden afgenomen. Voor de toetsen die digitaal worden afgenomen moet de leerling inloggen in JIJ! LVSom de toets te kunnen maken. 

Hoe goed je de toetsafname ook hebt voorbereid, er kunnen altijd problemen ontstaan tijdens de afname van de toets. Ga naar problemen tijdens de afname voor de oplossing voor veelvoorkomende problemen, zoals problemen met het internet of met inloggen.