Toetsen inplannen

Leerlingen kunnen pas toetsen maken als deze zijn ingepland. Wil je een toets inplannen in jij! toetsplatform? Volg dan onderstaand stappenplan.

Stap 1

Klik op de homepagina op 'Toetslijst'.


Stap 2

Typ de naam van de toets die je in wilt plannen in de zoekbalk of zoek de toets in de getoonde toetslijst. Je kunt ook gebruikmaken van de filters. Klik hiervoor op 'Toon filters'.


Stap 3

Klik op 'Acties' in de balk van de toets die je in wilt plannen en klik vervolgens op 'Toets inplannen'. Wil je eerst de toetsinformatie bekijken, dan klik je op 'Toetsinformatie'.


Stap 4

Selecteer de leerlingen aan wie je de toets wilt toewijzen. Gebruik de zoekbalk om de leerlingen of klas te vinden voor wie je de toets wilt inplannen. Wil je de toets voor een hele klas inplannen? Klik dan op het bovenste hokje. Wil je de toets voor bijna alle leerlingen inplannen? Klik dan op het bovenste hokje en klik vervolgens op de hokjes voor de namen van de leerlingen die de toets niet hoeven te maken of de toets op een later moment maken. Op het tabblad ‘Geselecteerde leerlingen’ zie je een overzicht van de leerlingen die geselecteerd zijn. Klik vervolgens op ‘Volgende’.


Stap 5

Selecteer de afnameperiode voor de toets. Hiermee bepaal je in welke periode leerlingen de toets kunnen starten. Ze krijgen dan de in de toetsinformatie aangegeven tijdslimiet om de toets af te ronden. Klik vervolgens op ‘Volgende’.


Als je de toets voor meerdere klassen hebt ingepland, kun je ‘Aparte afnameperiode voor klassen’ aanzetten om voor de klassen een andere afnameperiode in te stellen.

Stap 6

Controleer of de toetsnaam, het aantal leerlingen en de afnameperiode juist zijn. Klik op ‘Bevestigen’ om de toets in te plannen. Klik op ‘Vorige’ als je nog iets wilt aanpassen.